Επισήμανση αλλεργιογόνων/ FSA

Η αναγραφή των αλλεργιογόνων ουσιών στα τρόφιμα αποτελεί πλέον νομοθετική απαίτηση. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία (Κανονισμός 1169/2011) 14 ουσίες συγκαταλέγονται σε αυτές που ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργία/ δυσανεξία. Αυτές είναι:
1. Δημητριακά που περιέχουν γλουτένη (σιτάρι, σίκαλη κριθάρι, βρώμη, δίκοκκο σιτάρι)
2. Καρκινοειδή (γαρίδες, καβούρια, αστακοί , καραβίδες)
3. Αυγά
4. Ψάρια
5. Αραχίδες (αράπικα φιστίκια)
6. Σόγια
7. Γάλα
8. Καρποί με κέλυφος (αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια, μακαντάμια)
9. Σέλινο
10. Σινάπι
11. Σουσάμι
12. Διοξείδιο του θείου/ θειώδεις ενώσεις (σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες των 10mg/kg)
13. Λούπινο
14. Μαλάκια (μύδια, καλαμάρια, χταπόδια, σουπιές)
Τα αλλεργιογόνα διαφοροποιούνται σε χώρες εξαγωγής (στην Αμερική αναγνωρίζονται λιγότερα στις χώρες της Ασίας παρατηρούνται διαφορές στο χαρακτηρισμό των αλλεργιογόνων).
Η εταιρία μας αναλαμβάνει τον έλεγχο της γραμμής παραγωγής σας, αναπτύσσοντας την απαραίτητη μεθοδολογία, ώστε να γίνει η κατάλληλη επισήμανση των τροφίμων και να σας διαφυλάξει από ανεπιθύμητες ανακλήσεις/ αποσύρσεις προϊόντων.

Θέλετε να συζητήσουμε τις δικές σας ανάγκες και τις λύσεις που μπορούμε να παράσχουμε σε εσάς;

Απόφοιτη του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών (Πανεπιστήμιο Κρήτης) και με μεταπτυχιακό στο Διεθνές Marketing (University of London). Διαθέτει σημαντική εμπειρία ως επιθεωρήτρια συστημάτων διαχείρισης, και έχει εργασθεί για δέκα και πλέον χρόνια ως επιτελικό στέλεχος στον τομέα των πωλήσεων και της εταιρικής επικοινωνίας σε μεγάλους πολυεθνικούς Οργανισμούς.
Λίλη Μυλωνά
Sales, Director

Επικοινωνήστε με τη

Sales Director της PRIORITY

κ. Λίλη Μυλωνά,

[email protected]

T. 210 2509900