Η αναγραφή των αλλεργιογόνων ουσιών στα τρόφιμα αποτελεί πλέον νομοθετική απαίτηση. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία (Κανονισμός 1169/2011) 14 ουσίες συγκαταλέγονται σε αυτές που ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργία/ δυσανεξία. Αυτές είναι: 1. Δημητριακά που περιέχουν γλουτένη (σιτάρι, σίκαλη κριθάρι, βρώμη, δίκοκκο σιτάρι) 2. Καρκινοειδή (γαρίδες, καβούρια, αστακοί , καραβίδες) 3. Αυγά 4. Ψάρια 5. Αραχίδες (αράπικα φιστίκια) 6. Σόγια 7. Γάλα 8. Καρποί με κέλυφος (αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια, μακαντάμια) 9. Σέλινο 10. Σινάπι 11. Σουσάμι 12. Διοξείδιο του θείου/ θειώδεις ενώσεις (σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες των 10mg/kg) 13. Λούπινο 14. Μαλάκια (μύδια, καλαμάρια, χταπόδια, σουπιές) Τα αλλεργιογόνα διαφοροποιούνται σε χώρες εξαγωγής (στην Αμερική αναγνωρίζονται λιγότερα στις χώρες της Ασίας παρατηρούνται διαφορές στο χαρακτηρισμό των αλλεργιογόνων). Η εταιρία μας αναλαμβάνει τον έλεγχο της γραμμής παραγωγής σας, αναπτύσσοντας την απαραίτητη μεθοδολογία, ώστε να γίνει η κατάλληλη επισήμανση των τροφίμων και να σας διαφυλάξει από ανεπιθύμητες ανακλήσεις/ αποσύρσεις προϊόντων.
Θέλετε να συζητήσουμε τις δικές σας ανάγκες και τις λύσεις που μπορούμε να παράσχουμε σε εσάς;
Επικοινωνήστε με τη
Sales Director της PRIORITY
κ. Λίλη Μυλωνά,
[email protected]
T. 210 2509900